Hälytysosasto

 HÄTÄTILANTEISSA 

SOITA 112

Hälytysosasto

Palokuntatoiminnan ydin

Myrskyraivausta

Hälytysosasto on aikuisista koostettu ryhmä palo- ja pelastustoimintaan koulutettuja henkilöitä, jotka vastaavat palokunnan vasteen ylläpidosta ja hälytystoiminnasta.

Hälytysosasto kokoontuu vakituisesti tiistaisin klo 18 harjoituksiin. Harjoituksissa perehdytetään ja ylläpidetään palo- ja pelastustoimintataitoja. Jäsenet voivat myös osallistua palokuntalaisille tarjolla oleviin koulutuksiin, joita Suomen pelastusliitot järjestävät.

Nykyisen toimintamallin mukaan palokunta on hälytettävissä kellon ympäri.

Osa hälytyksistä tulee kuitenkin kohotetun valmiuden aikana, kuten suurien myrskyjen aikaan. Näinä aikoina päivystämme keikkoja paloasemalla.

Hälytysosaston kokeneiden ja tähän soveltuvien jäsenien vastuulla on myös nuoriso-osaston koulutus.

Hälytysosastosta kiinnostuneen hakijan tulee olla vähintään 16-vuotias. Vasta 18-vuotias voi osallistua hälytyksiin suoritettuaan pelastustoimen peruskurssin. Hälytysosaston jäsenistön ikähaarukka on n. 20-50-vuotta.

Palokuntatoiminnassa peruskunto on suotavaa, mutta toiminta ei vaadi todellakaan huippukuntoista henkilöä. Tuemme myös jäseniä kunnon kohotuksessa kuntotestejä varten.

Jos olet kiinnostunut toiminnasta, ota yhteyttä palokunnan info sähköpostiin etukäteen, ja voimme sopia tutustumisen viikkoharjoituksen oheen.