Friherrsin VPK

Tukena jo vuodesta 1938

 HÄTÄTILANTEISSA 

SOITA 112

Tietoa meistä

Länsi-Vantaalla toimiva vapaapalokunta jo vuodesta 1938

Friherrsin VPK on Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen tukena toimiva vapaapalokunta Länsi-Vantaan alueella. Tehtäviimme kuuluvat perinteiset palo- ja pelastustoimen tehtävät. Lisäksi järjestämme nuoriso-osasto- ja varainhankintatoimintaa VPK:n hyväksi. Toiminta on täysin vapaaehtoistyöhön perustuvaa ja rahallista korvausta ei jäsenille makseta heidän ajastaan.

Paloasemamme sijaitsee Vapaalassa, Vantaalla ja kutsutaan useasti “Mäeksi” sijaintinsa perusteella. Paloaseman virallinen tunnus on asema 25. Paloasema toimii tukikohtana paloautolle KU252 ja miehistöautolle KU257.

Osoite: Kiilakuja 4, 01650 Vantaa

VPK harrastuksena

Yleishyödyllinen harrastus

Uudeltamaalta Lappiin asti Suomessa on noin 700 aktiivista vapaapalokuntaa. VPK:den toimeenkuvissa on alueellisia eroja, mutta yhteisenä tekijänä on turvan ja arvon tuottaminen yhteiskunnalle. Palokuntalaisten kokemat hyödyt ja motivaatiot ovat yhtä yksilöllisiä kuin jäsenet itse. Liity mukaan paikalliseen VPK:hon ja tutustu toimintaan.

Käytännön taitoja

Palokunnan jäsenet, mukaan lukien nuoriso-osasto, koulutetaan palokunnan koulutusmallien mukaan. Nämä palo- ja pelastustoiminnan taidot eivät rajoitu vain palojen sammuttamiseen. Koulutamme konkreettisia taitoja,kuten ensiapua ja paloauton laajan valikoiman työkalujen käyttöä. Toiminta antaa myös hyvän mahdollisuuden harjoittaa ryhmätyöskentelyä, johtajamistaitoja ja soveltamistaitoja.

Yhteisöllisyys

Vapaapalokunnat ovat tiiviitä yhteisöjä ja toiminta yleensä ulottuu myös vapaa-ajan tapahtumiin. Toiminnassa pääset tutustumaan sekä uusiin ihmisiin palokunnan sisällä, että muiden palokuntien jäsenistöön. Yhteinen kiinnostuksen aihe ja jaetut arvot yhdistävät kaikki Suomen palokuntalaiset.

Tule tutustumaan!

Seuraa meitä somessa!